Fredi-Picazo a Pilar Sobrarbe ( Peña Montañesa)



El penúltim "finde" de setembre ens escapem cap a Ainsa tot i les previsions de tormentes. Ens arrisquem a veure si divendres i diumenge es deixa fer... és qüestió de veure el got mig ple.
La via molt guapa, naltros varem estar força estona. Vam començar a caminar de nit i ens posem a escalar vora les 8.30 h. A la ressenya he posat 1 h llarga d'aprox, potser millor considerar 1.30 h segur. En l'aprox, quan et desvies del GR,primer, és una mica confús pel mig del bosc seguint les fites. Peròenseguida agafes el torrent de pujada i no el deixes fins a peu detapia... fins els collons de patinar pel pedregam i anar de quatregrapes!!!jeje!!

A la via, els dos primers llargs ja et posena to, el tercer un diedre molt bonic. On es prova la "casta" del'escalador és a la fissura-diedre de 6c del 5 llarg...( sort que no em toca a mi, ufuf!!!)








Anem fent a bon ritme fins a peu dels artifos de la part superior. Suposo que aquí la poca pràctica bigwalera ens fa anar més lents del normal i acabem sortint de nit a la vira superior. Això sí, contents per acabar la via i per que les tormentes fan els focs d'artifici lluny d'aquí, a les temudes contrades d'Ordesa.....ilusos!!!!
Com si ens haguessin sentit, de sobte, a mig ràpels, ens fan una visiteta de cortesia i ens acompanyaran fins al cotxe.Ben molls i deshidratats, ja té guasa la cosa!!!
Recomanacions:
Els frienda repetits són per els 6c del 5 llarg i, per tota la via abans de l'artifo d'A2, amb 4 pitons "per si aca" ja farem.
Diumenge vam fer la via Cami del Tei-chi al Turbón, molt recomenable!!!!