Juliol als Picos d'Europa. PICU URRIELLU..



Aquest Juliol hem passat uns dies pels Picos d'Europa i, és clar, la visita al Picu Urrielu era obligada. Varem fer la Festa del Paca a la Cara Oest ( la opció més ràpida d'aquesta cara), la Rabadà-Navarro, la Murciana i la Amistad con el diablo a la cara est.

La ressenya és de la Murciana i la foto és d'una cordada a la Directíssima feta desde la part superior de la Murciana. La Murciana és una via molt guapa; primers llargs de fisura-xemeneia que et desperten, artifo equipat a dalt, però te l'has de currar a la part del principi amb friends i tascons ( estrep molt recomenable per algun pas llarg). Després hi han llargs increïbles sobre plaques compactes de calcari excel.lent entre el IV+ i 6a amb pocs seguros on la sang freda i la bona orientació són claus.... Desde la R semblan díficils d'assegurar, però vas pujant i vas trobant forats, algun pont de roca que et donen ànims! Les reunions estàn amb bolts i anelles...vaya lujo!!



De la Rabadà-Navarro no he fet ressenya, ja que amb la del Luichy vas perfecte. En tot cas, dos detalls a afegir;
- la R3 no existeix, has d'enllaçar els llarg 3 i 4 ( llarg clau de la via, llarg i dur; reserva algun alien per el final del llarg).
- per arribar a R9 seguir la fissura diagonal a dretes evident, no deixar-la i tirar amunt com diu ressenya Luichy.
En general via molt guapa, més llarga que la Murciana i potser per això més difícil en conjunt.

Amistat con el diablo via guapa, més curta, però no infravalorar el grau. Llargs de IV a V+ expos on triar el cami correcte és la clau. Ressenya bona en la Desnivel d'aquest agost.

Al refu es pot plantar tenda sense cap problema. Aprox cotxe-refu unes 3 horetes.

1 comentari:

Mingo ha dit...

Enhorabona, quina feinada que vau fer.