Juliol als Picos d'Europa. PICU URRIELLU..Aquest Juliol hem passat uns dies pels Picos d'Europa i, és clar, la visita al Picu Urrielu era obligada. Varem fer la Festa del Paca a la Cara Oest ( la opció més ràpida d'aquesta cara), la Rabadà-Navarro, la Murciana i la Amistad con el diablo a la cara est.

La ressenya és de la Murciana i la foto és d'una cordada a la Directíssima feta desde la part superior de la Murciana. La Murciana és una via molt guapa; primers llargs de fisura-xemeneia que et desperten, artifo equipat a dalt, però te l'has de currar a la part del principi amb friends i tascons ( estrep molt recomenable per algun pas llarg). Després hi han llargs increïbles sobre plaques compactes de calcari excel.lent entre el IV+ i 6a amb pocs seguros on la sang freda i la bona orientació són claus.... Desde la R semblan díficils d'assegurar, però vas pujant i vas trobant forats, algun pont de roca que et donen ànims! Les reunions estàn amb bolts i anelles...vaya lujo!!De la Rabadà-Navarro no he fet ressenya, ja que amb la del Luichy vas perfecte. En tot cas, dos detalls a afegir;
- la R3 no existeix, has d'enllaçar els llarg 3 i 4 ( llarg clau de la via, llarg i dur; reserva algun alien per el final del llarg).
- per arribar a R9 seguir la fissura diagonal a dretes evident, no deixar-la i tirar amunt com diu ressenya Luichy.
En general via molt guapa, més llarga que la Murciana i potser per això més difícil en conjunt.

Amistat con el diablo via guapa, més curta, però no infravalorar el grau. Llargs de IV a V+ expos on triar el cami correcte és la clau. Ressenya bona en la Desnivel d'aquest agost.

Al refu es pot plantar tenda sense cap problema. Aprox cotxe-refu unes 3 horetes.

1 comentari:

Mingo ha dit...

Enhorabona, quina feinada que vau fer.