Via Navasa. Bosconero.

V+/A0 (6b) 600m fins a la vira.

Situació:
Es troba a Dolomiti del sud, sota el Monte Pelmo. S'arriba desdes Longarone pel sud i desde el coll de Staluanza ( o he escrit be?) desde el nord. Venint de Longarone, abans de Forno di Zoldo hi ha el panta Pontesei?, des d'on surt el cami (descampat per deixar el cotxe).
Aprox: Seguir el senderi 490 que puja fort entre boscos fins al refu. 1.15h D'aqui seguir el cami que va pujant entre boscos i despres prats-tartera direccio tapia... 30 minuts.
Via: Mireu croquis. Comentar que el 6a despres del primer flanqueo sota sostre i el 6 b son especialment bonics. Tambe dir que si mireu ressenyes al refu..la millor es la que hi ha penjada a la paret del menjador. Poca informacio pero correcte. Hi ha un fotcopia del CAI al llibre de piades molt detallada...pero no esta be...ressenya molts embarques i tal.

Descens: Pos arribats a la vira de dalt..., o tireu cap al cim ( es veia cacho encara...potser tres llargs)o torneu per la vira. Naltros vem pirar a la vira, era la ultima via despres de dos setmanes i picu fent coses..., pel q la motivacio i el romanticisme alpino ja cotitzaven a la baixa... la vira es fa caminant ( alguna pas amb pati d'anar al lloro).A mitja vira us trobareu un rappel....pero seguint la vira arribareu a la canal. Baixar per aquesta fins a pillar el cami d'aprox. Ojo amb la canal...tartera tiessa que es mou tot. Tambe algun destrepe de fins a III per baixar de grans blocs empotrats que es van trobant (hi ha alguna corda fixa).


Refu: Lloc i refu tranquil en comparacio a altres llocs ( entre setmana sols). El refu es petit i bufo. Als dormitoris llits individuals. La guarda i familia molt agradables i simpatics. Em sembla que el refu no es del CAI, com a minim fan tarifa unica a tothom. Dormir 10, sopar (5/7 1 plat, 7/9 segon plat) en euros.
Altres: A l'oficina de Fornodi Zoldo venen uns mapes 1:30000 de civetta-pelmo-bosconero de bona qualitat per 2,5 euros. Amb una mica de morro, et truquen al refu per reservar placa.

Cap comentari: