Via Vinatzer-Messner a Punta di Rocca ( Marmolada)

Situació: Si arriba desde Belluno i Agordo pel sud, de Cortina per l’est, i de Bolzano per l’oest.

Logística: En el tema logístic hi ha dos opcions. Una és dormir al funivia, prop de Punta di Rocca( passar fred) o baixar caminant a P Feldaia ( pateo de 2 h) provablement de nit despres de fer la via. Naltros varem dormir al funivia, pero només hi ha oberta una habitació de 4X4 m de formigó sense finestres rotllo zulo i sense res. Per sort aquella nit va ser especialment càlida. Jo diria que no vam baixar sota zero. La majoria del personal climber ( de fet tothom menys naltros) van baixar caminant a P.Feldaia per la pista d’esquí traçada a la glacera. En aquest cas, la meva recomanació és pujar amb el cotxe, el matí que faràs l’aprox , fins al P.Feldaia. Deixar el cotxe aquí i baixar a Malga Ciapella ( punt d’inici aprox)a dit o amb el bus de línia ( en vaig veure un parell baixar). Així el dia de via que baixaràs de nit a les tantes i cansat no t’has de preocupar com baixar a M.ciapella ( de nit no hi ha bus....i a dit..pos, no crec q tinguis molta sort).




L’aprox: evident desde Malga Ciapella....comences travessant el camping...continues per pista asfalta...més tard passa a ser de terra i més tiessa. Quan ja penses que t’has passat el desvio hi ha un sender a mà dreta per anar a Ref falier....i fins a refu. Una 1h30 m sense estressar-se. D’aquí pujar pel sender direcció Pas d’Ombretta fins estar a l’alçada de Punta di Rocca. Llavors pujar directament per tartera una mica traçada fins a peu de via. 1h.


La via: Hi han dos entrades. L'original per la xemeneia vermellosa i la veriant per unes plaques grises de l'esquerra fins a R3. La variant sembla millor. Nosaltres, però, vem entra per l'original....s'acostava molta penya a peu de via i no voliem perdre temps buscant l'altre entra (estrés, estrés...)Resultat....xemexia bastant guarra....hi la majoria de cordades ens van adelantar entrant per la variant!! També a tenir en compte que que si tens cordades per davant, caminant per la vira intermitja que talla la tapia....fliparàs amb el bombardeo, si estàs a les xemeneies que et porten a l'esmentada vira.





El descens des de el cim és fàcil. Desgrimpar en direcció est cap al funivia crestejant fins a la glacera i d’aquí fàcil per la glacera fins a funivia. Traçat i pla ( ni grampons, ni pilolet ).20 minuts. D’aquí si es baixa caminant per la pista d’esqui...i avall ( ho desconec pq no hi vam baixar) fins a P. Feldaia. 2h ?

Refu: No em va agradar..super massificat al finde, amb la caldera o jo q se a l’habitació fent sorollets i tots apretats com a tocinos. A més diria que ens van timar, ja que diu que es del Caf, però no fan el menu estàndard marcat a la normativa del caf . Només pots sopar..a la carta. El dormir si que és tarifa federat 8,5 euros. No hi ha ressenyes. Hi ha uns binocles per mirar la tapia. I si et portes menjar, per sopar a dintre has de paga 3 euros per persona!!! ( pero a fora hi ha unes taules) Al mati vem esmorzar a dintre i no ens van dir res, però.