Piada de COBO-PAMPLONA. Patriarques. Montserrat

El passat diumenge 5 d’octubre vem fer la via Cobo-Pamplona en Xavi, Dafne i jo. Via situada a paret de Patriarques i d’uns 300 m. Portavem les ressenyes de caranorte i d’en Luichy, més que suficients per fer la via. Actualment està reequipada amb força bon criteri. Un parabolt a les R i hi han substituit burils clau o fets malbé en els llargs ( sembla fet per anar-hi en lliure). Tot i això, i la bona quantitat de burils que hi ha, hem de portar friends ( desde el blau alien fins al 1 o 2 de camalot), bagues per a sabines...i pitons??? Naltros vem posar una uve al V del tercer llarg i un bong a l’A1/A2 del 5 llarg. Però més per anar cagadets i per allò de " ja que els portem..." que no pas per absoluta necessitat.
A la via hi ha de tot,..primer, segon i vuité llarg de IV tirant a marrano, 3 i 7 llarg de V+ curiosos amb roca una mica de tot, 4 i 6 llarg placa monserratina burilada de (6a i 6b+) o Ae amb roca força bona i el llarg 5 amb artifo semiequipat de bella execució ...i amb algun parabolt per no passar por!!!....Ahhh i queda l’últim llarg d’aresta fàcil que comparteix amb la via del Teixi fins al cim amb vistes inmillorables de l’Aeri. En general...sense ser una via per tirar coets ...està guapa si ja has fet les "molt recomanables" de parets i no tens ganes de repetir o ficar-te en un bon percal!!!
Aprox: canal dels avellaners amunt, i quan el camí topa amb la paret de patriarques...es veu una corda fixa guarrilla que puja per una canal-fissura. Donc per allà!!
Descens: La que es descriu en la via del Teixi. Tot i que em sembla que vem fer un descens "alternatiu".
P.D: Com a bons pasarells, ens vam deixar els frontals, vam començar la via a les 12.00 h del migdia...i amb tota la calma vem arribar a les 19.30 h al cim. La feina va ser nostra per baixar amb la inestimable ajuda de la llum del mòbil!!!!